Raha neelavas linnasaunas saab ihu harida veel vaid mõne aasta

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnu kesklinnas Karja 40 asuv saunahoone on ehitatud 1995. aastal ja nüüdseks liialt suur ja kallis üleval pidada.
Pärnu kesklinnas Karja 40 asuv saunahoone on ehitatud 1995. aastal ja nüüdseks liialt suur ja kallis üleval pidada. Foto: Urmas Luik

Kes soovib, saab Pärnu linnasauna kompleksi esialgu rendile võtta, ja on kümne aasta pärast kogu Karja 40 kinnistu omanik. Kusjuures, avalikku sauna- ja pesemisteenust on kohustus osutada vaid viis aastat. Sellised on enampakkumisele pandud hoonestusõiguse tingimused.

Küsimusele, kas see tähendab, et linnal on kava loobuda sauna- ja pesemisteenuse pakkumisest, vastas linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar, et selles hoones kindlasti. Kinnistu enampakkumisele seadmise põhjus on tõsiasi, et majas on väga palju kasutamata ruumi, saunateenust osutatakse vaid kolmandikul hoone pinnast. “Loodame, et hoonestusõiguse seadja, kes hakkab avalikku sauna- ja pesemisteenust osutama, leiab neile (tühjadele ruumidele, toim) rakenduse, et kompleks tervikuna oleks majanduslikult tasuv,” sõnas Roosaar.

Pärnu linnasaun on tasuvusega kimpus olnud juba pikka aega. 2017. aastal astus sauna pidava linnafirma OÜ Kümblus nõukogu esimehe kohalt tagasi Krista Nõmm, sest toetust ei leidnud tema idee müüa Karja 40 kinnistu maha, kuna on halvas seisus ja ülemäära suure hoone ülalpidamine läheb kalliks. Nimelt on 1995. aastal ehitatud hoonesse projekteeritud õli- ja elekterküte. Nõmm pani ette ehitada uus, sobivam hoone mujale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles