Pärnu Postimehe ajakirjanikud kandideerivad kahele ajakirjanduspreemiale

Pärnu Postimees
Copy
Olemusloo nominentide seas on Lauri Habakuk (keskel) ja Kiira Udu (paremal), kes kirjutasid mitu lugu küberpettuste ohvriks langemisest. Pildil vasakul on sotsiaalkindlustusameti ohvriabitalituse juht Mari Tikerpuu, kellega tehti möödunud suvel selleteemaline taskuhääling. 
Olemusloo nominentide seas on Lauri Habakuk (keskel) ja Kiira Udu (paremal), kes kirjutasid mitu lugu küberpettuste ohvriks langemisest. Pildil vasakul on sotsiaalkindlustusameti ohvriabitalituse juht Mari Tikerpuu, kellega tehti möödunud suvel selleteemaline taskuhääling. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Eesti meediaettevõtete liidu žürii valis täna välja parimad maakonnalehtedes ilmunud uudised, arvamused ja olemuslood.

Möödunud aasta parima üleriigilise arvamusloo nominentide seas on Pärnu Postimehe spordireporteri Märt Pilme kirjatükk “Enne kui sain isaks”, mis ilmus 6. novembril.

Nominentideks on veel Erik Gamzejev Põhjarannikus 17. märtsil ilmunud looga “Rohepööre Ida-Virumaal – tempo tapab”, Aivar Hundimägi Lääne-Virumaa Uudistes 15. detsembril ilmunud looga “Virumaa vallajuhid saavad Eesti parimat palka” ja Marko Suurmägi Sakalas 2. novembril ilmunud arvamusega “Skulptuuriga ei ole mõtet kohut käia ehk Ausammas kobarkäkile”.

Arvamusloo kategoorias kuulub nominentide sekka Märt Pilme.
Arvamusloo kategoorias kuulub nominentide sekka Märt Pilme. Foto: Mailiis Ollino

Parimate olemuslugude nominentide sekka kuuluvad Lauri Habakuk ja Kiira Udu, kes kirjutasid kolm lugu küber- või telefonipetise ohvriks langemisest. Esimesed lood ilmusid 6. juunil: “Karm reaalsus: küber- või telefonipetise ohvriks võib langeda igaüks” ja “Häbi ja hirmu vastu aitab ainult rääkimine”. 22. juunil ilmus järg “Armukelmid võtavad ohvritelt eluisu”.

Auhinnale pürivad ka Kaie Ilves Lääne Elus 20. mail ilmunud looga “Postipunkt raamatukogus – õnnistus või katastroof” ning Anu Viita-Neuhaus Virumaa Teatajas 20. märtsil ilmunud looga “Koroonaosakonna südames kõigutakse kahe maailma vahel”.

Maakonnalehe uudise nominendid on Aivar Ojaperv Virumaa Teatajas 28. septembril ilmunud looga “Volikogudesse kandideerivad ka endised röövlid, narkomaanid ja pisipätid”, Marko Suurmägi Sakalas ilmunud lugude seeriaga raskes seisus haigetest Mulgi Häärberis (23. märtsil “Raskes seisus haiged ja lukus uksed. Prokuratuur asub Mulgi Häärberit uurima”, 26. märtsil “Koroona suurendas kiirabi sõite Mulgi Häärberisse kümme korda” ja 2. septembril “Mulgi Häärber peab trahviähvardusel töötajaid juurde palkama ja suunama appikutsesignaali sinna, kus keegi kuuleb”) ning Maarius Suviste Lõuna-Eesti Postimehes ilmunud lugude seeriaga sellest, kuidas Otepää vald jättis puudega lapse ilma ranitsatoetusest (13. oktoobril “Otepää vald jättis puudega lapse ranitsatoetuseta”, 19. novembril “Madise: Otepää vald kohtleb puudega last ebavõrdselt” ja 15. detsembril ilmunud “Otepää vald lõpetas puudega lapse ebavõrdse kohtlemise”).

Võitjad avalikustatakse 17. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles