Põgenike mure: paberimajanduse kordaajamiseks tuleb oodata enam kui kuu

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Esimesed vabad ajad ajutise kaitse saamiseks on PPA Pärnu teeninduses aprilli lõpus või isegi mai alguses.
Esimesed vabad ajad ajutise kaitse saamiseks on PPA Pärnu teeninduses aprilli lõpus või isegi mai alguses. Foto: Urmas Luik

Eile toimusid Pärnus Strandi spaa- ja konverentsihotellis ja Tervise ravispaahotellis sõjapõgenikele mõeldud infokoosolekud, kus kuulati ära meile saabunud inimeste muredki. Peamiselt kurdeti pikkade järjekordade üle, mis paberite kordaajamisel tekivad. 

Infopäevadel kõnelesid ja tutvustasid siinseid võimalusi-teenuseid politsei- ja piirivalveameti (PPA), töötukassa, terviseameti ja Pärnu linnavalitsuse esindajad.

Sotsiaalkindlustusameti kommunikatsiooninõuniku Kristin Rammuse sõnutsi huvitasid põgenikke praktilised teemad, näiteks kas nad võivad vahepeal Ukrainasse tagasi reisida, kuidas ja millistel tingimustel üleüldse teistesse riikidesse pääseb, kust saada arstiabi ning loomulikult kõik majutusega seonduv.

Kõige enam valmistab põgenikele muret asjaolu, et ajutise kaitse saamiseks on praegu väga pikk järjekord, aga selleks et saada siin pakutavaid teenuseid, on see staatus vajalik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles