Ornitoloogiaühing kutsub loodushuvilisi linnurikkaimat linna selgitama

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Linnud on kevadise ilmaga elevil.
Linnud on kevadise ilmaga elevil. Foto: Mihhail Sosnin

Eesti ornitoloogiaühing kutsub pühapäeval kõiki loodushuvilisi osalema linnuvaatluspäeval, et välja selgitada Eesti kõige linnurikkam linn.

Linnade linnuvaatluspäeval saab osaleda nii üksi kui pere või sõpradega. Vaatlusi tehakse vabalt valitud Eestimaa linnas ja kirja tuleb panna kõik 27. märtsil 5–13 nähtud ja kuuldud linnuliigid. Üles tuleb märkida üksnes need linnuliigid, kelle äratundmises osalejad on täiesti kindlad.

“Vaatlustega tasub alustada juba hommikul, sest siis on linnud kõige aktiivsemad ja neid on kergem leida,” soovitas vaatluspäeva koordinaator Tarvo Valker. Linnade linnuvaatluspäeval pööratakse tähelepanu elurikkusele linnas ja veebruari lõpus alguse saanud rändlindude saabumisele. Tänavu saabusid esimesed rändlinnud Eestisse juba veebruari keskpaigas ning praeguseks on kohale jõudnud paljud kevadekuulutajad. “Seetõttu õnnestub tänavusel linnade linnuvaatlusel vaadelda väga palju linnuliike,” usub Valker.

Vaatlustega tasub alustada juba hommikul, sest siis on linnud kõige aktiivsemad ja neid on kergem leida.

Tarvo Valker, linnuvaatluspäeva koordinaator

Vaatlustulemused, millele on lisatud osalejate nimed, vaatlusalaks olnud linn ja kohatud liikide nimekiri, tuleb saata samal päeval kella 16ni vaatluspäeva aadressil tarvo.valker@eoy.ee.

Vaatluse esialgne kokkuvõte tehakse juba pühapäeva õhtul ja siis selgub, millises Eestimaa linnas vaadeldi kõige enam linnuliike. Mullu vaadeldi enim linnuliike Tallinnas, kus kirja sai 88 tiivuliste liiki.

Enne vaatlusretke on soovitav tutvuda reeglitega, mille leiab Eesti ornitoloogiaühingu kodulehelt www.eoy.ee.

Kuldnokad on kohal.
Kuldnokad on kohal. Foto: Elmo Riig/Sakala
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles