Kunagise muuseumihoone omanik loobus plaanidest ja pani maja müüki

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Kui algul oli muinsuskaitseameti soov, et vanad punastest tellistest müürid säiliksid, on nüüd lubatud kogu hoone lammutada.
Kui algul oli muinsuskaitseameti soov, et vanad punastest tellistest müürid säiliksid, on nüüd lubatud kogu hoone lammutada. Foto: Urmas Luik

Pärnu muuseumi vana hoone Aia tänaval, millest on praegu ­ainult müürid püsti, on sellisel kujul seisnud üle aasta. Nüüd on maja müügis.

Hoone omanik Rainer Pavelson plaanis hoone ümber ehitada neljakorruseliseks, taastada see niisuguse punase telliskiviseinaga, nagu kunagi oli, ning võtta kasutusele äri- ja eluhoo­nena. Sealjuures oli Pavelsonil plaanis rajada maja keldrisse Iiri pubi.

Enne kui hoones 1964. aastal muuseum avati, oligi see olnud ärihoone.

Kuigi Pavelson ostis hoone 2016. aastal, hakkasid tööd majas ­pihta 2018. aastal. Need aga venisid ja viimati nähti ehitajaid seal 2020. aastal, kui viidi lõpule vajalikud lammutustööd. Hoone tehti seest ­tühjaks ja püsti jäid vaid selle seinad. Pavelsoni sõnutsi jäid tööd seisma ­linnavalitsuse ja muinsuskaitseameti tõttu. Nii loobunudki ta ehitamisest ja pani maja müüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles