Linnuühing kutsub osalema lihavõtte vaatluspäevadel

Pärnu Postimees
Copy
Linnuvaatluspäevadel võib osaleda iga huviline, kes tunneb ära tavalisemad linnuliigid. Samuti on see hea võimalus tundma õppida uusi liike. Pildil kiivitaja.
Linnuvaatluspäevadel võib osaleda iga huviline, kes tunneb ära tavalisemad linnuliigid. Samuti on see hea võimalus tundma õppida uusi liike. Pildil kiivitaja. Foto: Martin Pau/Postimees

Ornitoloogiaühing kutsub kõiki huvilisi vaatlema lihavõttepühade ajal Eestisse saabunud rändlinde.

Täna ja homme võib lihavõtte linnuvaatluspäevadel osaleda iga huviline, kes tunneb ära tavalisemad linnuliigid. Samuti on see hea võimalus tundma õppida uusi liike. Vaatluspäevadel osalejad on oodatud kirja panema kõik nähtud ja kuuldud liigid, võimaluse korral tuleks hinnata ka lindude arvukust.

Vaatlusi saab teha enda valitud ajavahemikul kas koduaias, parkides või pikematel jalutuskäikudel. Vaatlusandmed tuleb sisestada hiljemalt esmaspäeval kella 12ks rakenduse Legulus kaudu või andmehalduse keskkonnas PlutoF, kust need jõuavad portaali eElurikkus.

Lindude määramiseks võib linnumäärajate kõrval kasutada nutirakendust “Eesti linnud” või küsida abi ornitoloogiaühingu Facebooki grupist. Rakenduse Legulus kasutusjuhendi leiab aga teabelehest Tiirutaja number 48.

Vaatlusandmed võib saata ka tavapostiga Eesti ornitoloogiaühingule aadressil Veski 4, Tartu, 51005 Tartumaa.

Juba traditsiooniks saanud lihavõtte linnuvaatluspäevi korraldab Eesti ornitoloogiaühing 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles