Pärnu-Jaagupi pühakoja kiikuv põrand ootab heade inimeste abi

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu-Jakobi kiriku põrand tahab väljavahetamist.
Pärnu-Jakobi kiriku põrand tahab väljavahetamist. Foto: Epp Sokk

Eesti evangeelse luterliku kiriku (EELK) toetusfond ehk kirikufond kogub neljandat aastat annetusi kohalike pühakodade heaks, et teha seal uuendus- ja säilitamistöid. Kogu riigis valiti välja 15 kirikut, mille korrastamist esmajoones toetatakse. Pärnumaal kogutakse raha Pärnu-Jaagupis asuvale Pärnu-Jakobi kirikule.

Pärnu-Jakobi kirik on nime saanud palverändurite kaitsepühaku apostel Jaakobus Vanema järgi, kelle auks jumalakoda pühitsetud on. EELK Pärnu-Jakobi koguduse juhatuse liige Epp Sokk märkis, et fond valis nende kiriku ise välja. “Meie midagi erilist selleks ei teinud. Võib-olla arvestati, et tegemist on luteri kiriku Pärnu praostkonna vanima kirikuga,” arutles ta.

Annetuste toel loodetakse välja vahetada osa aastatel 1531–1534 ehitatud gooti stiilis pühakoja põrandast, mis keskosas tugevalt vetrub. Jalgealuse seisund on sedavõrd kehv, et sellest kirstuga üle minnes on oht mõnest põrandalauast läbi vajuda.

“Paberitest ei selgu, et põrandaalust keegi kunagi uurinud oleks. Kui põrand üles võetakse, võib sealt tulla ekstra huvitavaid leide,” rääkis Sokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles