"Siil 2022" ⟩ Laevakaitsjad ei koonerdanud Vana-Pärnus laskemoonaga (3)

Copy

Suurõppusel “Siil 2022” tegutsevad eilsest nii maal, merel kui õhus Kaitseliidu Lääne maakaitseringkonnas Eesti ja liitlasriikide kaitsejõud. Eile nägid Siili pärnakadki, kui pärastlõunast alates harjutasid kaitseliitlased ja mereväelased Vana-Pärnu sadamas sadamakaitset ja koostööd.

Kilingi-Nõmmest pärit, mereväe rannikukaitse divisjoni ülema abi vanemleitnant Eglit Uke märkis, et Pärnumaal pole niisugust mereväe ja Kaitseliidu ühisõppust varem toimunud. Nimelt harjutati eile Pärnu sadamas miinide transporti, laevale laadimist ja vedu selleks määratud merealasse. “Kaitseliitlaste ülesanne oli sadamas miinide laadimispaiga julgestamine, merelt toetas laeva mereväekaitse kaater,” selgitas Uke ja märkis, et see on hea harjutus, säilitamaks kriisiolukorras tõhus koostöö.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva staabiülem Kristjan Peegel rääkis, et kaitseliitlaste ülesanne on peale julgestamise tuvastada diversantide vaenulik tegevus, mille eesmärk oli häirida tööd sadamas. “Meie mehi oli julgestuses ligemale 30. Vastutegevuses omakorda kümmekond meest, kes panid julgestuse proovile,” avaldas Peegel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles