Pärnusse tuleb erivajadustega laste mänguväljak

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla Ristiku tervisekeskuse ees on juba üks mänguväljak, kuid nüüd lisandub sinna erivajadustega lastele mõeldud park.
Pärnu haigla Ristiku tervisekeskuse ees on juba üks mänguväljak, kuid nüüd lisandub sinna erivajadustega lastele mõeldud park. Foto: Mailiis Ollino

Tartu ülikooli kliinikumi (TÜK) lastefondi toel rajatakse Pärnusse ja Tartusse erivajadustega lastele sobiv mänguväljak, Haapsalu mänguparki täiendatakse.

Mänguparkide eesmärk on luua ligipääsetavad mängimisvõimalused erivajadustega lastele, arvestades nende piiratud liikumisvõimega.

Pandeemia õppetunnina saavad kõik pargid niisugused, et aktiivse füsioteraapiaga annaks vajadusel jätkata õueski. Pisemate mängusõprade kõrval on mängupargid olulised noortele, kel õnnetuse või haiguse tõttu tuleb harjuda ratastoolis liikumisega.

Suvepealinna mängupark rajatakse haiglaesisele rohealale, kuhu tulevad ronimislinnak ja batuut, millel saab hüpata ka ratastooliga, eri võimalustega liivakast ja kaheksajalg, mis lastele ronimisrõõmu pakub.

Erivajadustega lastele mõeldud mängupark rajatakse haigla ette.
Erivajadustega lastele mõeldud mängupark rajatakse haigla ette. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu haigla juhatuse esimehe Urmas Sule sõnade kohaselt täidab mänguväljak senise tühimiku linna mänguplatside seas, avaldades lootust, et see võetakse soojalt vastu ja leiab usinalt kasutust.

Tartu mängupark tuleb TÜKi uue lastekliiniku vahetusse lähedusse, Puusepa 2 taha parki. Nõnda saavad seal mängurõõmu nautida patsiendidki, kes kliinikumis pikemalt peatuma peavad.

Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse kõrvale tegevus- ja mänguparki luuakse senisest enam õueteraapia võimalusi.

Mänguparkide projekteerimine on lõpusirgel ja Pärnu mängupark saanud juba ehitusloagi. Kolme mängupargi ehitus ja arendus läheb kokku maksma ligemale 650 000 eurot.

Mänguväljakud kavandab Kersti Lootuse meeskond Lootusprojekt OÜst. Peale lastefondi püsiannetajate panustavad parkide ehitusse suurettevõttedki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles