Sajad valesti parkijad on Pärnus juba trahvi saanud

Sirle Matt
, reporter
Copy
Aide autokooli esindaja selgitusel pargivad autod Rüütli tänaval ristmikul, kuigi ei tohiks parkida lähemal kui viis meetrit ristmiku piirist. Kõnniteele ei tohi sõidukit jätta ja see käib mootorrattagi kohta.
Aide autokooli esindaja selgitusel pargivad autod Rüütli tänaval ristmikul, kuigi ei tohiks parkida lähemal kui viis meetrit ristmiku piirist. Kõnniteele ei tohi sõidukit jätta ja see käib mootorrattagi kohta. Foto: Mailiis Ollino

Koht, kus suvepealinlased kipuvad parkimisreegleid kõige sagedamini eirama, on Pärnu Keskuse Selveri tagune ala, kus peatuda keelatud 6-17. Paik on mõeldud sel ajavahemikul veose laadimiseks ja parkivad sõidukid takistavad kaubaautode manööverdamist. Liiklusmärk ega maha joonistatud kollased jooned aga ei takista autojuhte oma masinat sinna jätmast.

Aasta algusest mai lõpuni on linnavalitsuse linnamajanduse osakonna menetlejad, kes teevad Pärnus parkimise üle järelevalvet, koostanud vales kohas parkijatele 331 trahviteadet. Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Anu Villmann tähendas, et samuti pargitakse palju haljasaladel ja kõnniteedel, kuhu ilma seda lubava liiklusmärgita on autot jätta keelatud.

Valesti parkimine on igapäevane Rüütli ja Ringi tänava ristmikul. Autod jäetakse sinna, ehkki ristmikul peatuda ega parkida ei tohi ning masinad takistavad seal jalakäijaidki. Pärnu linnavalitsuse liikluse spetsialisti Toomas Tammela sõnutsi on linna teekattemärgistuse uuendamine pooleli ja selles kohas saab probleemi lihtsalt lahendada. Üks võimalusi on joonida teele kollane kast, mis juhib juhtide tähelepanu asjaolule, et sellesse kohta ei või autot jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles