Pärnu puhvetites hakkab kehtima öise alkoholimüügi piirang

Pärnu Postimees
Copy
Enne koroonapiiranguid sai Pärnu linnavalitsus kaebusi elanikelt ja majutusettevõtjailt, keda varahommikused pidutsejad häirisid. Seetõttu otsustas linnavolikogu öist alkoholimüüki piirata.
Enne koroonapiiranguid sai Pärnu linnavalitsus kaebusi elanikelt ja majutusettevõtjailt, keda varahommikused pidutsejad häirisid. Seetõttu otsustas linnavolikogu öist alkoholimüüki piirata. Foto: Raul Mee

Uuest kuust jõustub Pärnus öine alkoholimüügi piirang, mille kohaselt ei tohi suvelinna haldusterritooriumil asuvates meelelahutuskohtades kohapeal tarbitavaid alkohoolseid jooke müüa esmaspäevast reedeni öösel 2–6 ning laupäeval, pühapäeval ja riigi- ja rahvuspühadel öösel 4–7.

Piirang puudutab üksnes meelelahutuskohti, mis on avatud varahommikuni. Kauplustes on alkoholimüük üleriigiliselt lubatud 10–22.

Alkohoolse joogi jaemüük kohapeal tarbimiseks on alkohoolse joogi igasugusel viisil üleandmine tarbijale tasu eest või tasuta. Jaemüügina käsitletakse ka alkoholi tarbijale üleandmist varem omandatud õiguse, näiteks alkohoolset jooki sisaldava sissepääsupileti ja klubikaardi alusel.

Majutusettevõtetes võib piirangu kehtivuse ajal alkohoolseid jooke külalisele üle anda toitlustades, toateeninduse kaudu või majutusruumi minibaarist.

Piirang ei kehti 1. jaanuaril ja 24. juunil, avaliku ürituse raames võib piirangust kõrvale kalduda üksnes avaliku ürituse loa alusel.

Pärnu linn kui omavalitsusüksus koosneb Pärnu linnast ning Paikuse, Audru ja Tõstamaa osavallast.

Enne koroonapiiranguid sai linnavalitsus kaebusi elanikelt ja majutusettevõtjatelt, keda varahommikused pidutsejad häirisid. Seetõttu otsustas linnavolikogu 21. aprillil öist alkoholimüüki piirata. Arvestades, et koroonanõuded on ettevõtjate tulusid tugevasti kärpinud, otsustati piirangutega alustada 1. septembrist.

Algul plaanis linnavaliltsus alkoholimüüki piirata hommikul kella kümneni ja kehtestada piirang juba suvel. Pärast kohtumist ettevõtjatega leiti, et koroonapiirangutest mõjutatud ettevõtjatele tehakse selleks suveks siiski järeleandmisi.

Ettevõtjad tundsid arutelul linnaga muret, et Pärnu tähtsus turismisihtkohana väheneb pärast alkoholimüügi piirangute kehtestamist. Linnavalitsuse esindajad polnud aga päri, et Pärnusse ainult öise pidutsemise pärast tullakse.

Ettevõtjad soovisid, et kell 4 algavat piirangut rakendataks ka päev enne riigipühi, sest paljud riigipühad jäävad nädala keskele.

Pärnu abilinnapea Irina Talviste ütles volikogu aprilliistungil, et ettevõtjatelt saadud andmete järgi kaotavad meelalahutusasutused piirangu kehtima hakates käibes hinnanguliselt 20 000 eurot. “Esimesel kohtumisel ettevõtjatega keegi neist ütles, et selle piirangu tulemusena nii palju suvel käivet kaotatakse. Ise ei ole seda hinnanud ega kontrollinud, ütlesin volikogus arvu, mida kohtumisel osalenud ettevõtjalt kuulsin,” seletas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles