Pärnu jääfestival jõudis Saksa televaatajateni

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäevale pühendatud talvine  vabaõhukontsert "Eesti pidu" Pärnu Vallikäärus.
Vabariigi aastapäevale pühendatud talvine vabaõhukontsert "Eesti pidu" Pärnu Vallikäärus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Veebruaris toimunud Pärnu jääfestivali käis uudistamas, üles võtmas ja pea miljoni vaatajani viimas Saksa telesaate „Ostsee report“ meeskond.

"Ostsee report" on pika traditsiooniga telesaade Saksamaal. 45minutiline saade on eetris korra kuus pühapäeva õhtul NDR (Norddeutscher Rundfunk) kanalil ja  peamiselt kajastatakse teemasid Balti- või Skandinaavia maadest. Saatel on pea miljon vaatajat ja sel aastal tähistatakse 25. aastapäeva. Pärnus käidi saatejuht/toimetaja Alexandra Drube juhtimisel, teavitas Pärnu jääfestivali peakorraldaja Piret Hallik-Sass.

Sakslased viibisid kohal kogu festivali aja ning tutvusid Pärnu ümbrusegagi. Võttegruppi saatis jääfestivali meeskonna poolt Laura Haarakalju ja Pärnumaad aitas tutvustada Pärnumaa Turism.

Enim pakkusid võttegrupile huvi jääfestivali raames toimunud jääarhitektuuri workshop ja lumelinna ehitamine ning vabariigi aastapäeval toimunud suurejooneline vabaõhukontsert „Eesti pidu“, kus vabaõhulaval astusid üles üle-eestiline noorte sümfooniaorkester, solistid Tanel Padar ja Birgit Õigemeel, bänd ja Pärnumaa koorid.

Saade algab jääfestivali lumelinna ehitamise lõiguga ja lõpeb "Eesti peoga", vahepeal põigatakse aga Soomaale. Jääfestivaliga kõrvuti on saates uudis Rootsi kuningapere järelkasvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles