Pärnu südalinna kolemaja kinnistul algasid ehitustööd

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Ehitajad hakkasid puhastama kunagise soolaaida müüri lahtistest kividest.
Ehitajad hakkasid puhastama kunagise soolaaida müüri lahtistest kividest. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu PM

Pärnu südalinnas Põhja tänava ääres aastakümneid tühjana seisnud ja varisemisohtlikuks tunnistatud kunagise soolaaida kinnistul on ehitajatel viimastel nädalatel olnud vilkad tööpäevad: sisselangnenud konstruktsioonid ja lahtised kivid on puhastatud ning peagi algab müüride konserveerimine.

Hoone müüki korraldava Domus Kinnisvara Pärnu regiooni juhi Maido Seina jutu järgi võetakse järgmisena ette müüride armeerimine ja krohvimine.

“Kui müürid konserveeritud, lähevad 27 meetri sügavusele maa sisse risti müüride alla vaiad, et kuus korrust vastu peaks,” seletas Sein. “Aasta lõpuks on plaanis hoone kahe korruse kõrguselt kinni ehitada. Siis paistab, kuidas ilm lubab talvel ehitustöid jätkata.”

Ehitusega plaaniti alustada juba suvel, kuid vundamendiks vajaliku metalli kõrge hind ja materjali kättesaadavus lükkas tööde alguse paar kuud edasi. “Maa alla läheb metsik kogus metalli. Selle kättesaadavus oli kehv. Kui vundament pole korras, ei saa seal midagi teha,” põhjendas ta tööde alguse nihkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles