Sõjatandrile üle 30 auto saatnud pärnumaalane pälvis Ukraina ordeni

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Ukraina kaitsjatele Harkivi piirkonda 35 maasturit, veokit ja väikebussi saatnud, Tori vallas tegutsevale ettevõtjale Raimond Pärnale annetati Ukrainast rahvusvahelise koostöö eest orden.

Ettepaneku Pärna tunnustada tegi tema Ukraina äripartner Aleksander Bereznoi ja Harkivi oblasti Pervomaiski rajooni heategevusfond Dzerelo (Allikas) hindaski Pärnumaa mehe teeneid rahvusvahelise koostöö eest antava ordeniga. Numbrit 105 kandva ordeni andis Pärnale üle Eestit külastanud Bereznoi.

Pärna sõnutsi oli teade, et ta pälvib Ukraina abistamise eest ordeni, ootamatu, ent meeldiv. “Suhtun sellisesse tunnustusse aupaklikkuse ja tänutundega,” ütles Pärn, märkides, et siinset Valgetähe ordenit meenutav viie kristalliga Dzerelo auraha kuulub kõikidele annetajatele ja ettevõtte P-Trucks kollektiivile, kelle abiga on autod firma parklasse jõudnud, töökorda seatud ja Ukrainasse toimetatud. “See, et ordeni tunnistusel on ainult minu nimi, ei tähenda sugugi, et mina üksi olen sellise autasu vääriline,” kinnitas ta.

Pärast seda kui Pärn tegi suve hakul üleskutse, milles paluti teada anda maastiku- ja muudest autodest, mille saaks appi saata kodumaad kaitsvatele ukrainlastele, on Tori valla ettevõtte parklast läinud Harkivi poole teele 35 sõidukit. Kaks viimast seadsid nina lõuna poole eile hommikul, kui nendega hakkasid kodu poole sõitma siin kandis külas olnud ukrainlased. Veel kaks masinat ootavad Saugas ettevõtte õuel, et saaks kokku treileritäie autosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles