Laste vaimse tervise asjatundja peab vanemate koolitamist võluvitsaks

Copy
Pärnu haigla sotsiaalravi teenistuse juhataja Anna-Liisa Delgado arvates ennetab suuri muresid laste turvaline ja usaldav suhe oma vanematega. “Imeliste aastate” koolitusprogramm aitab seda luua. 
Pärnu haigla sotsiaalravi teenistuse juhataja Anna-Liisa Delgado arvates ennetab suuri muresid laste turvaline ja usaldav suhe oma vanematega. “Imeliste aastate” koolitusprogramm aitab seda luua. Foto: Margit Suhhostavets

Spetsialistid, kes probleemsetest, vägivaldsetest lastest räägivad, jõuavad põhjusi otsides ja lahendusi pakkudes pea alati kodu ja pereni. Ja selles vallas peavad asjatundjad emade-isade koolitamist asendamatuks tegevuseks. 

Lääne ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Maarja Germann ütles Pärnu Postimehele antud intervjuus, et kui alaealine muutub eakaaslase suhtes jõhkraks ja vägivaldseks, pole teda ümbritsevad täiskasvanud suutnud õigel ajal lapse probleemidele reageerida.

Ennetamaks laste vägivallatsemist, on Pärnu haigla sotsiaalravi teenistuse juhataja, laste ja noorte vaimse tervise keskuse toimimist korraldava Anna-Liisa Delgado sõnutsi väga tähtis, et lastel oleks oma vanematega turvaline ja usaldav suhe. Seda igas vanuses. Ja suhte loomine peab algama juba maast madalast. “Proovides lahendada noorte probleeme, ei tohi me tegelda ainult noortega, vaid tuleb tegelda ka lapsevanematega,” märkis ta.

Vanemlike oskuste arendamiseks on Eestis olemas vastavad programmid. Üks sääraseid on näiteks neljakuuline koolitus “Imelised aastad”. Selles võivad Pärnus osaleda kõik pered, ei pea olema lastekaitse klient. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles