Linna kink teeb spordilegendidest üleaedsed

Pärnu Postimees
Copy
Tiitlivõistlustelt medaleid võitnud sõudjad Allar Raja (vasakul) ja Andrei Jämsä on teistegi spordialadega tutvust teinud, näiteks on nad kaasa löönud kontaktivabal MMA- ehk maasvõitluse treeningul.
Tiitlivõistlustelt medaleid võitnud sõudjad Allar Raja (vasakul) ja Andrei Jämsä on teistegi spordialadega tutvust teinud, näiteks on nad kaasa löönud kontaktivabal MMA- ehk maasvõitluse treeningul. Foto: Gertrud Alatare

Pärnu linnavalitsus otsustas sõudjatele Allar Rajale ja Andrei Jämsäle sportlike tulemuste eest kinkida elamumaa Räämal.

Raja ja Jämsä on edukalt esinenud eri rahvusvahelistel võistlustel. Raja on võitnud neli ja Jämsä kolm Euroopa meistritiitlit neljapaadis. Maailmameistrivõistlustel on Raja jõudnud pronksmedalile neljal ja Jämsä  kolmel korral. Olümpiamängudelt võideti pronksmedal 2016. aastal.

Nüüd hakkavad sõudjad tippsportlase karjääri lõpetama ja 17. novembril otsustas Pärnu linnavolikogu kinkida spordimeestele väljapaistvate sportlike saavutuste eest kuni 1000ruutmeetrise elamumaa.

Kinnistute asukoha jättis volikogu linnavalitsuse otsustada. Linnamajanduse osakond valis linnale kuuluvate kinnistute hulgast välja volikogu otsuses toodud tingimustele vastavad kinnistud, mille seast kingisaajad pärast tuvumist endale meeldivama valisid. 

Sõudjad saavad Räämale kodu ehitada naaberkruntidele.
Sõudjad saavad Räämale kodu ehitada naaberkruntidele. Foto: Googlemapsi kuvatõmmis

Et sportlased eelistasid tulevikus elada naabritena, sai Raja kingiks Niidumõisa 8 elamumaa suurusega 886 ruutmeetrit ja Jämsä Niidumõisa 10 asuva 831ruutmeetrise kinnistu.

Eilsel linnavalitsuse istungil astuti järgmine samm ja võõrandati otsustuskorras linnavara ehk valituks osutunud krundid Pärnu haigla ning Niidu ja Oja tänava ristmiku vahelisel alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles