Kivimägi kodu aluse maa saaga tüürib lõpule

Sirle Matt
, reporter
Copy
Kohus ei tuvastanud, et kaebajad oleksid enne kohtumenetlust väljendanud huvi Tulbi 16 kinnistu ise omandada.
Kohus ei tuvastanud, et kaebajad oleksid enne kohtumenetlust väljendanud huvi Tulbi 16 kinnistu ise omandada. Foto: Urmas Luik

Kunagine maavanem ja seejärel Pärnu linnapea ning nüüdne riigikogu liige Toomas Kivimägi võib kergemalt hingata. Kohus ei rahuldanud EKRE linnavolinike taotlust tühistada Kivimägile tema kodu aluse maa müük. Ent päris läbi kohtulahing veel pole.

Tänavu veebruaris otsustas Pärnu linnavolikogu võõrandada Toomas Kivimägile turuhinna ehk 134 000 euroga elamumaa Pärnu ranna rajoonis, kuhu too oli 2001. aastal oma kodumaja ehitanud. Tulbi 16 asuv 663 ruutmeetri suurune maatükk kuulus linnale, aga Kivimägi maksis kõigi nende aastate jooksul kodualuse maa eest hoonestusõiguse tasu 383 eurot aastas. Tänavu märtsis sai Kivimägist kõnealuse kinnistu omanik. Pärnu volikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) kümme liiget polnud volikogu otsusega  päri ja vaidlustasid selle Tallinna halduskohtus sooviga maa müük Kivimägile tühistada. Üks argumente oli, et sedaviisi kinnistut müües on riivatud kaebajate õigust Tulbi 16 kinnistu ise omandada. Kaebajate arvates tulnuks maatükk enampakkumisele panna.

Tallinna halduskohus leidis oma otsuses, et EKRE volinikel puudub kaebeõigus. Kohus ei tuvastanud, et kaebajad oleksid enne kohtumenetlust väljendanud huvi Tulbi 16 kinnistu ise omandada. Nende väidetav huvi kinnistu vastu hinnati hüpoteetiliseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles