Selgus Pärnumaa menukaim terviserada

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Möödunud aastal käis Raeküla terviserajal keskmiselt 600 inimest päevas.
Möödunud aastal käis Raeküla terviserajal keskmiselt 600 inimest päevas. Foto: Urmas Luik

Sihtasutuse Eesti Terviserajad statistika järgi külastati mullu terviseradasid rekordilised kaheksa miljonit korda. Pärnumaal osutus spordi- ja liiklumishuviliste seas kõige atraktiivsemaks Reiu–Raeküla terviserada.

Liikumisandurid loendasid Reiu–Raeküla terviserajal mullu 218 000 ja Jõulumäe terviseradadel 153 000 liikujat.

Kõige enam külastatud terviseradade esiviisikusse kuulusid Nõmme (425 000 külastust), Paepargi, Harku, Merimetsa ja Keila, järgnesid Äkkeküla, Tädu, Pirita, Reiu–Raeküla ning Holstre–Polli, Alutaguse ja Jõulumäe terviserada. Kogu Eestis kasvas terviseradade kasutamine aastaga 14 protsenti. 

Pärnumaal on kaheksa terviseradade võrgustikku kuuluvat rada, mille olude kohta leiab teavet veebilehelt Eesti terviserajad.ee.
Pärnumaal on kaheksa terviseradade võrgustikku kuuluvat rada, mille olude kohta leiab teavet veebilehelt Eesti terviserajad.ee. Foto: Eesti Terviserajad

Eesti Terviseradade juht Assar Jõepera rääkis, et liikujate kasvav hulk terviseradadel teeb heameelt ja märkimisväärse panuse on andnud suusahooaja varajane algus juba novembri viimasel nädalal. “Kuigi praegu on lumeolud heitlikud, loodame, et suusailmad tulevad tagasi,” on Jõepera optimistlik. “Isegi kui koduaknast paistab üsna kevadlörtsine ilm, võib suusaradadel ja -keskustes olukord märksa suusatamissõbralikum olla,” julgustas ta radade seisukorda vaatama terviserajad.ee veebilehelt.

Usun, et tänavusel liikumisaastal jõuab terviseradadele veel enam külastajaid ning seda just nende seast, kes veel aktiivselt sporti ei tee.

Assar Jõepera, AS Eesti Terviserajad juht

Jõepera avaldas, et radade külastusstatisitka on aasta-aastalt kasvanud ja üha enam inimesi mõistab liikumise positiivselt mõju tervisele, enesetundele ja üldisele heaolule. “Usun, et tänavusel liikumisaastal jõuab terviseradadele veel enam külastajaid ning seda just nende seast, kes veel aktiivselt sporti ei tee,” rääkis Jõepera ja julgustas kõiki kodulähedastel terviseradadel omas tempos ja sobival alal üksi või kaaslastega liikumisega algust tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles