Pärnu linnale kuuluva maja katuselt kukkunud lumi lõhkus kodaniku auto, linnavõim viivitab kahju hüvitamisega (2)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnu linnale kuuluva Kuninga 34 katuselt kukkus jäine lumi Johannes Penu autole 20. detsembril pärast kella 22.
Pärnu linnale kuuluva Kuninga 34 katuselt kukkus jäine lumi Johannes Penu autole 20. detsembril pärast kella 22. Foto: Erakogu

Pärnaka Johannes Penu koduhoovis parkinud auto kapotile mütsatas ühel hilisõhtul jäine lumi, mis jättis sõiduvahendile suure mõlgi. Penu naabermaja Kuninga 34, mille puhastamata katuselt lumi alla sadas, kuulub Pärnu linnale. Lõhutud auto sai kaskokindlustuse toel korda, kuid Penu pidi kandma omavastutuse osa. Kahjukannataja ei pea end juhtunu eest vastutavaks. Nii esitas ta 190eurose nõude Pärnu linnavalitsusele. Linn tõrgub aga maksmast, väites, et Penu pole tõendanud oma õigust masinat oma koduõuel parkida.

Lumelaam tabas läinud detsembris kitsas hoovis Penu autot hoolimata sellest, et ta parkis ettenägelikult sõiduki naabermaja seinast mõni meeter eemale. Õigupoolest oli see juba teine kord, kui sama maja puhastamata katuselt kukkuv lumi sama autot tabas. Seekord tuli lumi alla sellise hooga, et lendas kaugemale, kui Penu arvata oskas. Penu kutsus kohale politsei, kes olukorra fikseeris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles