Päästjate kiire tegutsemine päästis kodu halvimast

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Kiire reageerimine hoidis ära halvima.
Kiire reageerimine hoidis ära halvima. Foto: Urmas Luik

Eile said päästjad kolmel korral väljakutse tulekahjule, kuid päris põlenguga oli tegu vaid ühel juhul ja päästeametnike kiire reageerimine päästis inimeste kodu.

Eile ennelõunal kutsuti päästjad Põhja-Pärnumaa valda Pärnu-Jaagupi alevisse, kus elumaja korstnast olid leegid väljas. Päästjad avastasid põlengu korstna ja soojamüüri vahelises lõõris. Tulekolle kustutati ja põlenguohtu enam polnud. Päästjad nõustasid majaomanikku ja keelasid kütteseadme kasutamise kuni korstnapühkija tulekuni. 

Päästeamet paneb inimestele südamele, et küttekoldeid tuleb vähemalt korra aastas õigesti hooldada, eeldatavalt peaks seda tegema kutseline korstnapühkija, sest vastasel korral võib neist alguse saada tulekahju, nii nagu eelmainitud juhul.

Samal ajal kui päästjad kustutasid tuld Pärnu-Jaagupis, sai häirekeskus väljakutse Saarde valda Allikukivi külla, kus inimene põletas metalltünnis prügi. Päästjad nõustasid tuletegijat ja selgitasid, miks prahi põletamine on keelatud.

Täna poolteist tundi pärast keskkööd sai häirekeskus teate, et Tori vallas Sindi linnas hakkas tootmishoones tööle tulekahjuandur. Kohale tõtanud päästjad tulekahju ei avastanud, kuid mõõtmistulemused näitasid, et hoone katlamajas on ving sees. Päästjad tuulutasid ruume ja vestlesid kohale tulnud töömehega. Kuna edasist ohtu ei olnud ja töötaja jäi ise katelt jälgima, lahkusid päästjad sündmuskohalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles