Herkki Ruubel paneb end proovile ülemaailmsel kokandusvõistlusel

Copy
Enne Pärnumaa kutsehariduskeskuses õpetajana ametisse asumist töötas Herkki Ruubel peakokana mitmes Pärnu tuntud restoranis.
Enne Pärnumaa kutsehariduskeskuses õpetajana ametisse asumist töötas Herkki Ruubel peakokana mitmes Pärnu tuntud restoranis. Foto: Mailiis Ollino

Mitmes Pärnu restoranis peakoka ametit pidanud ja nüüd Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) toidusaladusi õpetav Herkki Ruubel on üks kahest Bocuse d’Ori Eesti eelvooru pääsenust. “Ma arvan, et järgmised kaks kuud mu elust ongi ainult toiduga seotud,” avaldas ta.

Bocuse d’Or on üleilmne kokandusvõistlus, mis toimub iga kahe aasta järel Prantsusmaal Lyonis. Sinna pääseb 24 noort tippkokka. Nende hulga jõudmiseks tuleb esmalt võita Eesti eelvoor, mis toimub 13. mail Pärnu kutsehariduskeskuses. Eesti parim esindab riiki tuleval aastal Norras Trondheimis Euroupa eelvõistlusel, kus sõelutakse välja kümme paremat, kes pääsevad 2025. aastal Prantsusmaale lõppvõistlusele.

Rohkem on see oma kunsti esitlemise ja eneseteostuse võimalus: saad end rahvusvahelisel tasandil proovile panna.

Herkki Ruubel

Tagasi üles