Kaart Sindi kärestikul muudeti püügitingimusi rangemaks

Pärnu Postimees
Copy
Sindi kärestikul püüti mullu muude kalade kõrval lõhet.
Sindi kärestikul püüti mullu muude kalade kõrval lõhet. Foto: Urmas Luik

Kuigi viimastel aastatel harjusid inimesed kunagise Sindi paisu alal kalastama, on nüüd püük kalade kaitseks seal aasta ringi keelatud.

Kala ei tohi enam püüda Vabriku truubist Sindi väliujulani. Keskkonnaameti Pärnumaa büroo juhataja Toomas Õmblus ütles, et eelmisel sügisel tekkisid Sindis probleemid, sest lõhe ja meriforelli püüda oli Pärnu jõe sealsel lõigul keelatud, aga ülejäänud kalu tohtis. “Inimesed ütlesid sageli, et püüavad muid kalu, kuid näiteks kärestiku kudealalt püüti lõhet. Selleks, et kalaliigid saaks piirkonnas rahulikult kudeda, neid segada ei tohi. Sellest aastast on selles piirkonnas kalapüük keelatud ja seal ei või ka püügivahendiga olla. Pärnu kalakaitseinspektorid koostöös vabatahtlike kalakaitsjatega hoiavad piirkonnal silma peal,” rääkis Õmblus.

Sindi kärestikul on aastaringselt kalapüük keelatud ehk kala ei tohi püüda Vabriku truubist Sindi väliujulani.
Sindi kärestikul on aastaringselt kalapüük keelatud ehk kala ei tohi püüda Vabriku truubist Sindi väliujulani. Foto: Kuvatõmmis/Keskkonnaagentuur

Keskkonnaministri määrusega on Sindi linnas Pärnu jõe lõigul, mis paikneb punktide 58º24.667‘N, 24º39.562‘E ja 58º24.765‘N, 24º39.519‘E ühendavast sirgest allavoolu kuni punktide 58º24.429‘N, 24º38.945‘E ja 58º24.423‘N, 24º38.834‘E ühendava sirgeni, kalapüük nüüd aasta läbi keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles