Ministeerium ei maksa Läänerannale väikekoolide sulgemise eest

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Lääneranna vallal on kavas sulgeda Virtsu (pildil) ja Lõpe põhikoolid.
Lääneranna vallal on kavas sulgeda Virtsu (pildil) ja Lõpe põhikoolid. Foto: Mihkel Maripuu

“Haridus- ja teadusministeerium ei ole küll andnud Lääneranna vallale ühtegi investeeringulubadust, mis tagaks neile koolide sulgemise puhul suured investeeringud,” ütles ministeeriumi kohalike omavalitsuste koostöö ja koolivõrgu nõunik Piret Sapp Pärnu Postimehe taskuhäälingu “Sõnu ei söö” saates.

Vallavolinik Andres Hirvela rääkis täna otseintervjuus Pärnu Postimehele Lääneranna vallamaja ees koolireformi vastasel meeleavaldusel, et vallaeelarve on heas seisus ja ta ei mõista, miks on vaja praegu selliseid koolivõrku puudutavaid otsuseid vastu võtta. Ta pakkus, et ehk on kellelegi lubatud investeeringuraha.

Sama mõte käis läbi Postimehe ajakirjaniku Andrus Karnau eile ilmunud arvamusloost. “Mida vallavalitsus võidab, on riiklik investeering,” kirjutas Karnau. “Kui Lääneranna vallavalitsus Metsküla ja Virtsu kooli suleb, maksab haridusministeerium vallale neli–viis miljonit eurot, et valada betooni ja ehitada vallakeskusesse uus koolimaja. See on vallavalitsuse võit, mitte paarkümmend tuhat eurot aastas igapäevastelt kuludelt.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles