Puudulik keeleoskus tõi pedagoogidele sunniraha (2)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Järelevalve käigus selgus, et Pärnu Tammsaare koolis on keeletunnistuseta õpetajate seas hästi eesti keelt rääkivaid inimesi, kuid hinnangu keeleoskusele saab anda ikkagi pärast keeleeksami sooritamist.
Järelevalve käigus selgus, et Pärnu Tammsaare koolis on keeletunnistuseta õpetajate seas hästi eesti keelt rääkivaid inimesi, kuid hinnangu keeleoskusele saab anda ikkagi pärast keeleeksami sooritamist. Foto: Urmas Luik

Viimase kontrolli käigus määras keeleamet Pärnu Tammsaare kooli kolmele õpetajale sunniraha, kuid neid, kellel puudub keeleoskuse tunnistus, on hulga rohkem.

Haridus- ja teadusministeeriumi ning keeleameti järelevalve võttis Pärnu Tammsaare koolis luubi alla eesti keele ja eestikeelse õppe korralduse. Tammsaare kool on kahe õppekeelega, tunnid toimuvad nii eesti kui vene keeles. Koolis õpib nii vene kui eesti ja muude emakeeltega lapsi.

Need õpetajad, kes õpetavad eesti keelt või eesti keeles, peavad seda valdama C1-tasemel. Niisama kõrge tase on ette nähtud koolijuhidele ja eripedagoogidelegi, kes tegelevad ka emakeelena eesti keelt kõnelevate lastega. Kokku on C1-tasemel eesti keele oskus Tammsaare koolis nõutav 33 pedagoogilt. Ent viiel õpetajal puudub vastav dokument. Nad annavad lastele eesti keeles inimese-, loodus- ja tööõpetuse, ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse, kunsti- ja muusikatunde

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles