Ekspert: Ettevaatlik tuleb olla isegi mobiiltelefoni laadima jättes

Karl Hütt
, reporter
Copy
Päästeameti ennetusosakonna ekspert Tuuli Taavet ja Enefiti ohutusekspert Raivo Oras tõdevad, et enim tulekahjusid saab alguse elektrist. 
Päästeameti ennetusosakonna ekspert Tuuli Taavet ja Enefiti ohutusekspert Raivo Oras tõdevad, et enim tulekahjusid saab alguse elektrist. Foto: Mailiis Ollino

Tihti saab traagiliste tagajärgedega tulekahju alguse kodumasinast või pikendusjuhtmest. Inimesed saavad ise üht-teist ära teha, et selliseid õnnetusi vältida.

Sel nädalal Pärnu komandos päästeametnikke elektriohutuse teemal koolitamas käinud Enefit Connect OÜ tööohutuse üksuse juht Raivo Oras ja päästeameti ennetusosakonna ekspert Tuuli Taavet soovitavad näiteks öösiti pesu mitte pesta, ehkki viimasel ajal on paljud seda raha säästmise eesmärgil soovitanud.

Viimasel ajal on olnud palju juhtumeid, kus mõnest kodumasinast, näiteks külmkapist, on alguse saanud raskete tagajärgedega tuleõnnetus. Mis on selle põhjus? 

Oras: Üks probleem on see, et neid hakatakse kohe kasutama ja jäetakse kasutusjuhend lugemata. Muresid on aga teisigi, näiteks lükatakse külmik seinale liiga lähedale ja ajapikku võib tekkida mootori ülekuumenemine. 

Tegelikult on igal kodumasinal ikkagi oma eluiga. Kui me võtame näiteks nõukogudeaegse Minski külmkapi, tuleb arvestada, et see on mitukümmend aastat vana ja tänapäeva ohutusnõuded on muutunud. Kodumasinaid tuleks hooldada ja vajadusel uuemate vastu vahetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles