Liitlaste lennukid harjutavad meie õhuruumis (1)

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Pildil hävituslennuk Eurofighter Typhoon.
Pildil hävituslennuk Eurofighter Typhoon. Foto: Madis Veltman/Postimees

Sel nädalal teevad Eesti õhuruumis lende Ämari lennubaasis teenivad Ühendkuningriigi õhuväe piloodid hävituslennukitel Eurofighter Typhoon.

Harjutatakse ka madallende, mida tehakse madallennu aladel mitte madalamal kui 152 meetrit. Lennud toimuvad tänasest reedeni Ida-, Kesk-, Edela- ja Lõuna-Eestis ajavahemikul 10–20. On võimalik, et lennukid mööduvad asulatest või üksikutest taludest, kuid võimalusel püütakse asustatud alasid siiski vältida.

NATO liikmesriigid eraldavad õhuväe õppuste ja harjutuste, sealhulgas madallendude korraldamiseks kindlad osad oma õhuruumist. Muuhulgas on Balti riikide valitsused eraldanud oma õhuruumis piirkonnad madallendude sooritamiseks.

Madallennu harjutused on kooskõlas Eesti seadustega ja neid sooritatakse kokkuleppel transpordiameti ja Lennuliiklusteeninduse ASiga.

Põhja-Atlandi Nõukogu otsuse kohaselt valvavad NATO liikmesriikide õhujõud Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi. Õhuturvet tagavad lennukid baseeruvad Eestis Ämari lennubaasis ja Leedus Šiauliai lennubaasis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles