Päästeameti kodunõustamisi saab nüüd tellida veebi kaudu

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Päästeameti kodunõustamist saab nüüd tellida mugavalt ka veebi kaudu.
Päästeameti kodunõustamist saab nüüd tellida mugavalt ka veebi kaudu. Foto: Päästeamet

Nüüd saab igaüks tellida päästeametilt kodunõustamise mugavalt veebi vahendusel.

Päästeameti ennetustöö osakonna nõunik Pilleriin Kurg selgitas, et kodunõustamise puhul tulevad vabatahtlikud ja kutselised päästjad inimesele külla, vaatavad üle tema eluruumid ja kodu lähiümbruse ning annavad nõu, kuidas seda veel ohutumaks muuta. Kodunõustamise käigus kellelegi trahvi ei tehta. 

Üks peamisi teemasid, millele kodunõustamistel tähelepanu pööratakse, on tuleohutus. Ohte teades saab õnnetusi ennetada ja vähendada elumajades puhkenud tulekahjude arvu. Kui päästjad on võimalikke ohte selgitanud ja parandamist vajavatele asjaoludele tähelepanu juhtunud, saab koduomanik oma igapäevast elukeskkonda ohutumaks muuta.

Kodunõustamise tellimine on kõigile tasuta ja seda saab teha päästeameti ohutusportaalis, mis avaneb nii arvutis kui telefonis.

Tellimus jõuab automaatselt lähimasse päästekomandosse ning tellijaga võetakse ühendust seitsme päeva jooksul. Nõustamine võtab aega kuni 30 minutit.

Päästeamet soovitab kodunõustamist inimestele, kellel on küsimusi suitsu- ja vingugaasiandurite, küttekollete seisukorra ja nende hoolduse, elektrisüsteemide korrasoleku, koduste varude ja kriisideks valmisoleku või kodulähedaste veekogude ohutuse kohta.

Nõustamise võib tellida igaüks ise, kuid selle vajadusest võivad märku anda ka sugulased, naabrid, kiirabi, politsei, kohalik omavalitsus ja teised, kellele mõni ohutusalane puudus on silma jäänud.

Peale ohutusportaali saab kodunõustamist jätkuvalt tellida ka riigiinfotelefonil 1247.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles