Selgusid uutmoodi kaasava eelarve võitjad

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Tralli lasteaed saab tänu auhinnarahale korraldada mitmesuguseid kokandusega seotud tegevusi.
Tralli lasteaed saab tänu auhinnarahale korraldada mitmesuguseid kokandusega seotud tegevusi. Foto: Urmas Luik

Rimi tervislikule toitumisele keskendunud kaasava eelarve hääletus on lõppenud ja võitjad selgunud. Auhinnaraha 10 000 eurot läheb võrdselt jagamisele kahe enim hääli saanud projekti vahel, milleks olid Tralli lasteaed ja Plantos OÜ.

77 häälega võitis rahvahääletuse Pärnu Tralli lasteaia ettepanek korraldada lasteasutuses kokandustegevusi, mis äratavad lastes huvi toidu ja toitumise vastu. Samuti saavad mudilased täiskasvanute juhendamisel valmistada ja maitsta mitmesuguseid toite, mis aitavad kaasa laste tervislike toitumisharjumuste kujunemisele kogu eluks.

Ainult ühe hääle vähem sai Plantos OÜ, mille eesmärk on Pärnu lasteaedades võrseid kasvatada. Võrsed on vitamiini- ja mineraalainerikkad ning lastel on huvitav jälgida nende kasvamise protsessi ja nende eest hoolitseda. Kuna tegu oli projektiga, mille esialgne plaan nägi ette 9990 eurot, leppisid Rimi ja Planotse esindajad kokku, et Rimi panustab projekti 5000 euroga. Lasteaiad saavad vajalikud tarvikud ja seemned ning koolitused toimuvad kontaktõppe asemel veebis, et mahtuda uude eelarvesse.

Kaasava eelarve ideed katsetas poekett esimest korda kolmes vallas üle Eesti, et edendada kogukonnas tervisliku toitumise põhimõtteid.

“Meie haridusasutuste võimalused on tervisliku toitumise koha pealt piiratud, kuid tahe selles suunas rohkem teha on enamikul olemas,” rääkis Tralli lasteaia direktor Külli Tiismaa. “On ilmselge, et laste toitumisharjumused saavad alguse juba väga varases eas, seega anname endast parima, et projekti võit oleks meie laste võit.”

Kokku osales Pärnus konkursil viis ideed. Peale võitjate osalesid kaasava eelarve projektis Pernova hariduskeskus, Vastutustundlikud Valikud MTÜ ja MTÜ Roheliselt Värske Elu.

Hääletusel sai osaleda iga vähemalt 16aastane inimene, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Pärnu omavalitsuses.

Rimi kaasava eelarve ettepanekuid sai esitada 3. aprillist 3. maini. Tähtajaks laekus kaheksa ettepanekut, aga üks neist ei vastanud konkursi nõuetele. Rahvahääletus toimus 15. maist 5. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles