Pärnu ja Kilingi-Nõmme endises raudteejaamas koidab musta lindi päev

Mustvalge mälestuslindiga tähistatud Kilingi-Nõmme raudteejaamas osalesid 14. juunil 2021 mälestusüritusel “Ma ei unusta Sind” naiskodukaitsjad (vasakult) Anneli Pesti, Margit Nõmtak, Sirli Pedasaar-Annast ja Maie Pitsal, kellel on seljas ühingu sõjaeelne vormikleit.
Mustvalge mälestuslindiga tähistatud Kilingi-Nõmme raudteejaamas osalesid 14. juunil 2021 mälestusüritusel “Ma ei unusta Sind” naiskodukaitsjad (vasakult) Anneli Pesti, Margit Nõmtak, Sirli Pedasaar-Annast ja Maie Pitsal, kellel on seljas ühingu sõjaeelne vormikleit. Foto: Silvia Paluoja

Pärnu ja Kilingi-Nõmme kunagise raudteejaama juurde kinnitavad naiskodukaitsjad täna hilisõhtul mustvalged mälestuslindid, vaikivat mälestusüritust “Ma ei unusta Sind” korraldab Naiskodukaitse juuniküüditamise aastapäeval viiendat korda. Kogu riigis sõlmitakse leinalindid 70 raudteejaamas.

Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming rääkis, et tänavu on mälestusürituse keskmes küüditatud lapsed, kes viidi 14. juunil 1941 kodunt jõuga ära nagu nende emad ja isadki.

“Ukrainast küüditatakse praegu tuhandeid või isegi kümneid tuhandeid lapsi Venemaale, üksi, ilma peredeta, oma mälestusüritusel mõtleme ka nendele,” sõnas Tooming.

Tagasi üles