JAANIPÄEV ARESTIKAMBRIS Mees oli rahulolematu, et politsei talle 195 km/h kihutamist ette heitis

Pärnu Postimees
Copy
Fordi sõidukiirus oli 195 kilomeetrit tunnis.
Fordi sõidukiirus oli 195 kilomeetrit tunnis. Foto: Lääne prefektuur

Pärnu maakohus määras eile 30aastasele mehele autoga kihutamise eest karistuseks üheksa päeva aresti.

Laupäeval fikseeris politseipatrull Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel 181. kilomeetril sõiduauto Ford kiiruseks 195 kilomeetrit tunnis. Seda teelõigul, kus suurim lubatud sõidukiirus on 90 km/h.

Pärnu politseijaoskonna patrullijuhi Henry Murumaa sõnutsi ei osanud suure kiiruseületamisega vahele jäänud 30aastane mees oma teguviisi adekvaatselt põhjendada ja tema selgitused muutusid pidevalt.

“Kinnipidamisel mees kihutamist ei kahetsenud. Ta oli hoopis rahulolematu, et politsei talle 195 km/h kihutamist ette heitis. Mees ütles, et enda meelest ta nii kiiresti ei sõitnud ja et tema sõidukiirus võis olla 180 km/h,” rääkis Murumaa.

Murumaa avaldas, et juht oli kaine ja tal on kehtiv juhtimisõigus.

Patrullitalituse juhi arvates on lubatud sõidukiiruse ületamine üks raskemaid liiklusrikkumisi, millega ei seata ohtu üksnes teiste inimeste vara, vaid ka nende elu ja tervis.

“Kui mõelda, kui tihe on liiklus suvisel nädalavahetusel Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel, võinuks sellisel kihutamisel olla äärmiselt traagilised tagajärjed,” märkis Murumaa.

Pärnu maakohus määras 30aastasele mehele karistuseks üheksa päeva aresti, mis tähendab, et võidupüha ja jaanid veedab mees arestikambris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles