Päästjad kustutasid sütt, heinapalli ja kulu

Pärnu Postimees
Copy
Päästjad käisid kustutamas Papsaare külas tee ääres põlenud heinapalli. Arhiivifoto.
Päästjad käisid kustutamas Papsaare külas tee ääres põlenud heinapalli. Arhiivifoto. Foto: Pärnu Postimees

Suvepealinna päästjad käisid eile kustutamas aeda hõõguma jäänud süsi, tee ääres lõõmanud heinapalli ja metsa all põlenud kulu.

Hommikupoolikul sõitsid päästjad Pärnusse Kanali tänavale, kus keegi oli grillimise järel maha kallanud söed, mis veel hõõgusid ja oleks süüdanud lähedal asuva tooli.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Andra Väärtmaa sõnutsi kallasid päästjad söed veega üle. Kohapeal otsiti ka omanikku, kuid kedagi ei leitud.

“Päästjad panevad inimestele südamele, et grillimise lõppedes tuleb veenduda, et söed on täielikult kustunud. Kuuma tuhka ei tohi lihtsalt maha kallata, sest see võib süüdata maapinna,” toonitas Väärtmaa.

Vaid paarkümmend minutit hiljem teatati põlevast heinapallist Pärnu külje all Papsaare külas. Päästjate saabumise ajaks oli heinapall juba peaaegu ära põlenud. Päästjad kustutasid tulekahju, mis ilmselt oli alguse saanud möödasõitvast masinast.

Hiliõhtul teatati häirekeskusele kulupõlengust Pärnus Pärnu jõe ääres Ringtee metsas.

Päästjad kustutasid kolmeruutmeetrise kulupõlengu kululuudade ja veeämbriga.

Ilmateenistuse tuleohukaardi järgi valitseb Eestis jätkuvalt äärmiselt suur tuleoht. Kogu Eestis on tuleohtlik aeg ja ulatuslike põlengute vältimiseks on metsa- ja muu taimestiku ja turbapinnasega aladel keelatud teha lõket, grillida ja suitsetada. Koduaedadeski tuleks vältida igasugust tuletegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles