Eesti sõjamehed veetsid Toris mõttetiheda päeva

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy

Tori alevikus vahetus laupäeval päikesepaiste vihmahooga just ajal, mil Eesti sõjameeste kokkutulekust osavõtjad jõudsid rongkäigus kalmistule vabadussõja monumendi juurde, et asetada selle jalamile pärjad. Teiste hulgas võtsid tseremooniast osa riigikogu liikmed Andres Metsoja, Alar Laneman ja Henn Põlluaas, Poola kaitseatašee kolonel Andrzej Dylong ning Soome reservohvitseride esindajad.

Pärgade asetamisele eelnes jumalateenistus Eesti sõjameeste mälestuskirikus, järgnes Männiste perebändi kontsert koos rahvusooperi Estonia sümfooniaorkestri trompetisti Priit Aimlaga.

Tänamine algas Poola kaitseatašeele Eesti vabadusvõitlejate liidu suure teenemärgi üleandmisega.

Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison võttis Eesti Vabariigi eest langenud kangelaste auks ja mälestuseks korraldatud üritusest osa kolmeaastase poja Jakobiga ja mainis, et on varemgi Tori kirikus käinud. Kokkutuleku ja kõneldu kohta arvas Madison, et see on vajalik üritus, sest Eestis kiputakse unustama, et iga riigi vabadus tuleb üldjuhul kahjuks sõja ja verega ning mida aeg edasi, seda rohkem tekib inimestel illusioon, nagu saaksid rahu ja vabadus kesta vaid headest soovidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles