Pärnu hulkurkoer rändas mööda Eestimaad

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Juuni alguses nähti noort koera esmalt Kaevu tänaval, seejärel Kuldse Kodu juures. Kas seal oli koera algne kodu, pole teada.
Juuni alguses nähti noort koera esmalt Kaevu tänaval, seejärel Kuldse Kodu juures. Kas seal oli koera algne kodu, pole teada. Foto: Erakogu

Juuni hakul märkasid loomasõbrad üht ja sama koera mõnda aega Pärnus hulkumas. Paar nädalat hiljem oli sama koer arusaamatul kombel juba Eesti teises otsas.

Mitu katset koera püüda ebaõnnestusid. Lõpuks saadi kutsa kätte erivahendit kasutades. Looma enda hoole alla võtnud naine loodab avaliku pöördumise kaudu teada saada, kuidas koer nii kaugele sattus ja kes on tema omanik.

Esimest korda märgati noort koera omapäi hulkumas juuni alguses Pärnus Räämal Kaevu tänaval ja siis Kuldse Kodu ümbruses. Edasi liikus neljajalgne lennuvälja suunas. Teda prooviti korduvalt kätte saada, aga see ei õnnestunud. Üksvahe kadus loom silmapiirilt. Loodeti, et ta leidis kodutee.

Jaanipäeva paiku ilmus aga sama koer välja Lääne-Virumaal Porkuni bussipeatuses, kuhu Pärnust ainuüksi linnulennult üle 130 kilomeetri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles