Aasta isa otsingu märksõna on siseturvalisus

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Konkursi korraldajad tahavad pöörata suuremat tähelepanu isadele, kes laste ja pere kõrvalt panustavad oma kogukonna siseturvalisusesse, seda kas põhitöös või vabatahtlikuna.
Konkursi korraldajad tahavad pöörata suuremat tähelepanu isadele, kes laste ja pere kõrvalt panustavad oma kogukonna siseturvalisusesse, seda kas põhitöös või vabatahtlikuna. Foto: Toomas Erapart

Pärnumaa aasta isa konkursi märksõna on siseturvalisus, laureaati ja nominente tunnustatakse isadepäeval, 12. novembril Pärnu raekojas.

“Pärnumaa aasta isa 2023” konkurssi korraldava Eesti reservohvitseride kogu (EROK) kontaktisik kapten Jaanus Ots selgitas, et tänavune märksõna on siseturvalisus sooviga pöörata suuremat tähelepanu isadele, kes laste ja pere kõrvalt panustavad oma kogukonna siseturvalisusesse kas põhitöös või vabatahtlikuna, näiteks naabrivalves, abipolitseinikuna, ohutustöös.

Kandidaate saavad esitada Eesti kodanikud, kodanikuühendused ja organisatsioonid, päästeameti Lääne päästekeskus, politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuur, Kaitseliidu Pärnumaa malev. Tingimus on, et kandidaadi peres kasvaks vähemalt kaks last ja ta oleks töö ja ühiskondliku tegevuse kõrvalt eeskujulik perepea.

Otsa sõnade kohaselt vaatab EROK koostööpartneritega Pärnumaa omavalitsuste liidust ja Pärnu linnavalitsusest tähtajaks saadetud esildised läbi oktoobri teises pooles.

Läinud sügisel korraldati Pärnumaa aasta isa konkurssi EROKi algatusel esimest korda. “Aasta isa 2022” on kolme lapse isa, kaitseväelane ja vabatahtlik päästja Rasmus Aaslaid.

Kandidaate saab esitada 11. septembrist 11. oktoobrini, mil konkursi korraldaja EROK nimekirja sulgeb. Esildised tuleb saata e-posti aadressil aastaisa@erok.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles