Õppus Ussisõnad tõi kokku sajad mehed, kes viimati hoidsid püssi käes võib-olla aastate eest

Copy

Esimesed reservväelased saabusid täna hommikul Eametsa Kaitseliidu baasi juba kella seitsme ajal. Paar tundi hiljem looklesid seal varustust ootavate meeste pikad järjekorrad ja osa sai juba väljaõpet.

Õppus Ussisõnad on Eesti ajaloo suurim reservväelaste väljaõpetamisele keskenduv õppekogunemine, kuhu kuue nädala jooksul kutsutakse ligemale 10 000 reservväelast kõikjalt Eestist. Õppus toimub kõigis neljas, Põhja, Lõuna, Kirde ja Lääne maakaitseringkonnas. Pärnumaa kuulub Lääne ringkonna alla ühes Saare-, Hiiu- ja Läänemaaga.

Õppekogunemisele kutsuti reservväelased, kes on määratud maakaitsesse. Nende hulgas on Kaitseliidu Pärnumaa maleva teavituse spetsialisti Karmen Vesselovi selgitusel inimesegi, kes käisid ajateenistuses paarkümmend aastat tagasi. Nad on olnud reservis, aga ilma kindla ametikohata. Nüüd on neile määratud kindel ametikoht ja nad saavad sellele vastavalt Ussisõnade õppusel harjutada. Pärnumaal kutsututest on enamik seotud Pärnumaaga, aga sai ka ise soovi avaldada, kuhu soovitakse õppusele minna. “Nad õpivadki oma kodu kaitsma,” tähendas Vesselov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles