Selgus Sauga–Pärnu neljarealise teelõigu ehitaja ja ehitustööde algus (2)

Pärnu Postimees
Copy
Pildilt on näha, et olemasolev Tallinna maanteest saab Sauga alevikku ja Pärnu linna ühendav kohalik tee.
Pildilt on näha, et olemasolev Tallinna maanteest saab Sauga alevikku ja Pärnu linna ühendav kohalik tee. Foto: transpordiamet

Pärnusse sissesõidul Jänesselja ringristmikust alguse saava 2,6 kilomeetri pikkuse lõigu ehituseks sõlmiti leping AS TREF Nordiga. 

“Tegemist on väga olulise teelõiguga Via Baltica trassil, kus liiklustihedus on äärmiselt suur. Seega muudame peagi teelõigu liiklejatele ohutumaks ja tõstame sõidumugavust,” märkis transpordiameti teehoiuteenistuse direktor Janno Sammul pressiteate vahendusel.

AS TREF Nordi juhatuse liige Jaanus Taro lubab tagada lähiaastate ühe suurima tee-ehitusobjekti tõrgeteta valmimise ja kvaliteetse lõpptulemuse. 

Tööde ettevalmistamisega on Taro sõnutsi juba alustatud. Ehitustööd algavad novembris. 

Taro lisas, et nii suure objekti ehitustegevus toob juba lähiajal kaasa muudatusi liikluskorralduses, millest teavitatakse liiklejaid operatiivselt.

Tulevane turboristmik
Tulevane turboristmik Foto: transpordiamet

Jänesselja ringristmik ehitatakse ümber turboringristmikuks. Edasi kulgeb tee mööda olemasolevat trassi, laienedes Rääma raba poole. Enne asulat keerab tee täielikult uuele trassile ja suubub mööda Tuisu tänavat Ehitajate teeni.

Jänesselja ringristmik praegu
Jänesselja ringristmik praegu Foto: Urmas Luik

Jalakäijatele rajatakse üks kergliiklustunnel ning Hirvela, Tuule ja Parmu ristmik hakkavad olema foorreguleeritud. Peale selle ehitatakse ligemale 1,7 kilomeetrit müratõkkeseina ja kogu lõik saab valgustuse.

Tööde valmimise tähtaeg on 2025. aasta suvi. Teelõigu kogumaksumus on 13,3 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Projekti rahastatakse perioodi 2021–2027 transpordiameti maanteetaristu arendamise investeeringute kava, Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi ja Euroopa regionaalfondi toetusega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles