Politsei tabas noormehe, keda kahtlustatakse suures koguses ecstasy omamises

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kinnipidamisel leiti noormehe kasutuses olnud sõidukist sadakond tabletti.
Kinnipidamisel leiti noormehe kasutuses olnud sõidukist sadakond tabletti. Foto: Pärnu Postimees

Politsei pidas Pärnumaal kinni 22aastase noormehe, keda kahtlustatakse suures koguses ecstasy omamises. Kogutud tõendite põhjal on alust arvata, et aine oli mõeldud edasimüügiks.

Info võimalikust narkootikumide vahendamisest Pärnumaal jõudis politseini selle aasta aprillis. Lääne prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Nigolas Saarnaki sõnul kogus politsei mitme kuu jooksul teavet ja tõendeid ning 28. septembril pidas politsei suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises kahtlustatavana kinni 22aastase noormehe.

"Uurimises kogutud tõendid viitasid sellele, et noormees vahendab narkootikume Pärnu linnas ning ka mujal Pärnumaal. Kinnipidamisel leidsime tema kasutuses olnud sõidukist ligi 100 tabletti, mille kiirtest näitas, et tegemist võib olla keelatud ainet MDMAd sisaldavate ecstasy-tablettidega. Kätte saadud ohtlik aine ei jõua nüüd õnneks tänavale ja noormehel ei ole enam võimalik teenida kriminaalset tulu," rääkis Saarnak.

Prokuratuur taotles kinnipidamisele järgneval päeval, 29. septembril kohtult noormehe vahi alla võtmist. Pärnu maakohus nõustus prokuratuuri seisukohtadega ning võttis mehe kaheks kuuks vahi alla. "22aastasel mehel on kaks kehtivat kriminaalkaristust, millest viimane mõisteti mehele narkokuriteo eest ligi pool aastat tagasi. Seetõttu leidis ka kohus, et vahistamine on igati põhjendatud, et takistada mehel uute kuritegude toimepanemist," sõnas Lääne ringkonnaprokuratuuri prokurör Merje Turjakas.

Noormehe suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikku käitlemist. Süüdimõistmisel võib kohus meest karistada 3–15aastase vangistusega.

Menetleb Lääne prefektuur ja menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles