Kihnu lapsed paistsid silma üle-eestilisel sammuvõistlusel

Annika Auväärt
Copy
Kihnu kooli pere.
Kihnu kooli pere. Foto: Erakogu

Sihtasutuse Eesti Terviserajad ja liikumisäpi FitSphere oktoobris korraldatud liikumisvõistlus "Sügissammud 2023" pani liikuma ligi 7000 noort üle Eesti. Kampaania käigus tehti kokku üle 700 miljoni sammu.

Võistlusest võttis osa pea 800 klassi 200 koolist. Keskmiselt kogusid ühe õpilase kohta kõige rohkem samme Kihnu kool, Alavere põhikool ning Kanepi gümnaasium. 

Kihnu kooli direktori Õie Merimaa sõnas, et jalutamine on nende õpilastele igapäevane, sest saarel puudub ühistransport ning lapsed liiguvadki kooli jala või jalgrattaga. "Saarel sammumine on ainult puhas nauding. Värske männimetsa lõhn, oktoobrikuiselt soojad meretuuled, hingematvad loojangud ja sõprade seltsis jalutamine tekitas mõnusa rutiini," märkis ta. "Oleme sammujate üle väga uhked. Siinkohal on meie kooli tunnuslause ka kõigile innustuseks – Kihnu Kuõel ond kõegõ ies, siolõ silmäd ede tieb!“

Eesti Terviseradade juhataja Assar Jõepera rääkis, et köitvad kampaaniad innustavad noori liikuma. "Aju-uuringud näitavad, et mida rohkem noored liiguvad, seda paremini omandavad nad uusi teadmisi. Ühtlasi aitab füüsiline aktiivsus parandada keskendumisvõimet ja loovust ning olla tervem," lisas ta. 

Kampaanias kutsuti kaasa lööma kõikide koolide 5. kuni 12. klasse.

Klasside arvestuses olid võidukad mitme Tallinna kooli klassid. Parimaid koole premeeritakse lauatennise ja Cornhole‘i mängudega ning aktiivseimad klassid saavad auhinnaks spordipoodide kinkekaardid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles