Kortermajas levinud suits pani naabrid häirekella lööma

Pärnu Postimees
Copy
Varnjas sattus vingugaasianduri puudumise tõttu ohtu viie inimese elu.
Varnjas sattus vingugaasianduri puudumise tõttu ohtu viie inimese elu. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees

Eile õhtul käisid Kilingi-Nõmme komando päästjad kohalikus korrusmajas, kus elanikud tundsid vinguhaisu.

Eile kell 18.18 said päästjad väljakutse Kilingi-Nõmme Aia tänavale, kus naabrid tundsid kortermaja trepikojas tugevat vingu. Kolmekorruselise elamu ühes korteris oli pliit hakanud kütmisel suitsu sisse ajama ja see levis edasi trepikotta.

Päästjad ei avastanud tulekahju. Päästjad ventileerisid trepikoja ja pererahvas jäi tube tuulutama.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et kutseline korstnapühkija peab kütteseadmeid hooldama regulaarselt ja küttesüsteemi sisepindadele kogunenud tahmast puhastama.

“Väljastki tuleb kütteseade kriitilise pilguga üle vaadata: kas see on terve või vajab pottsepa parandustöid. Päästeamet koduohutuse eestseisjana soovitab usaldada kütteseadmete hooldamine alati kutselisele korstnapühkijale või pottsepale,” selgitas Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits.

Päästeamet koduohutuse eestseisjana soovitab usaldada kütteseadmete hooldamine alati kutselisele korstnapühkijale või pottsepale.

Maris Moorits, Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht

Vingugaas on kütmisel tekkiv lõhnatu ja nähtamatu gaas, mis võib nii inimestele kui loomadele põhjustada mürgistust. Vingugaasi sisse hingates blokib gaas veres hapniku juurdevoolu ja organismi tegevus saab häiritud. Raskematel juhtudel võib mürgistus tuua kaasa neuroloogilised häired, kooma ja surma.

2022. aasta algusest on vinguandur kohustuslik kõikides tahkeküttel ahju, pliidi, kamina või katlaga kodudes. Korstnaga ühendatud gaasiseadmega eluruumides oli andur kohustuslik juba varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles