Septembris läbi kukkunud ahjutoetuse voor tuleb lähikuudel, kuid uutel tingimustel

Sirle Matt
, reporter
Copy
Küdev ahi. Foto on illustreeriv.
Küdev ahi. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

E-taotluskeskkonna rike, mille pärast toetuse küsimine edasi lükati, on nüüdseks kõrvaldatud ja võimalus küsida raha ahju uuendamiseks avaneb peagi.

Üks muudatusi ahju toetuse taotlemisel on see, et eelisjärjekorras toetab riik väiksema sissetulekuga koduomanikke.

Uute taotlustingimuste kohaselt võib taotlusi esitada kindla aja jooksul ja pole oluline, mitmendal päeval on avaldus tehtud, sest varem teele pandud esildis ei anna eelist.

Esimeses voorus, mille eelarve on kümme miljonit eurot, saab ettevõtluse ja innovatsiooni sihtasutuselt (KredEx) toetust küsida vaid vana ahju ümberehitamiseks või uue ahju ehitamiseks ning kaugküttevõrguga liitumiseks. Peale selle on võimalik kombineerida ahju uuendamist või ehitamist korstnasüsteemi ehituse või renoveerimisega. Elamu soojusvarustuse liigina peab ehitisregistrisse olema märgitud lokaal- või kohtküte ja energiaallikana tahke kütus.

Teises voorus, mis avatakse tuleva aasta teises pooles, toetatakse ahju uuendamise kõrval õhk-vesi- ja maasoojuspumba, pelleti- või halupuidukatla soetamist koos paigaldusega.

Pärnumaalt on võimalik toetust küsida Kilingi-Nõmme ja Pärnu elanikel toetuse määraga 50 protsenti. Maksimumtoetus elamu kohta on 10 000 eurot.

Taotlusvooru avamisest teavitab KredEx vähemalt kümme tööpäeva ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles