JÄTA MOBLA KOJU Pärnu kuulutas lasteaiad nutiseadmevabaks alaks (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnavalitsuse haridusosakond soovib nutitelefonide kasutamist lasteaedades vähendada.
Pärnu linnavalitsuse haridusosakond soovib nutitelefonide kasutamist lasteaedades vähendada. Foto: Shutterstock

Nutitelefonide kasutamine Pärnu lasteaedades on tekitanud nii palju muret, et linnavalitsuse haridusosakonna eestvedamisel soovitakse muuta suvepealinna lasteaedade territoorium nutitelefonivabaks.

Kui teade sellest eelmisel nädalal esimeste lastevanemateni jõudis, pani see mõndagi imestama, miks on vaja hakata nutitelefonide kasutamist nädalase etteteatamisega nii radikaalselt reguleerima. Põhjalikku ja sisukat selgitust lasteaiast selle kohta paraku ei jagatud.

«Kust ühtäkki selline mõte tekkis? Miks seda vaja on? Kas see tähendab, et peab telefoni autosse jätma, kui ma lapsele õhtul järele lähen, ja kas väravas seisab valvur, kes telefoniga edasi ei luba,» rääkis üks Pärnu Postimehega vestelnud lapsevanem, kelle jutu järgi õpetaja, kes lasteaia nutivabaks alaks muutmisest teada andis, neile küsimustele vastata ei osanud. «Temagi oli sellest samal päeval teada saanud ja üpris nõutu.»

Pärnu linnavalitsuse alushariduse peaspetsialisti Ines Savi sõnutsi pole lasteaedade nutivabamaks muutmise idee õigusakt, mis käsiks, keelaks või kohustaks, vaid hea tava juurutamine. «Tegemist on hea tava ja üleskutsega. Keegi ei karista ja keegi ei hakka seda valvama. Teretulnud on sõbralik õlalekoputus,» selgitas Savi ideed, mis tema ütlust mööda on idanenud juba mõnda aega ja tehti 1. detsembrist teoks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles