Tammsaare tänava kortermaja põleng sai alguse õhukaminast

Pärnu Postimees
Copy
Tammsaare puiestee kortermaja põlengut kustutas neli päästemeeskonda.
Tammsaare puiestee kortermaja põlengut kustutas neli päästemeeskonda. Foto: Erakogu

Laupäeval kell 22.40 teatati tulekahjust Pärnus A. H. Tammsaare puiesteel, kus kortermaja viimasel korrusel asuvas korteris oli kamina kohal näha leeki.

Kui päästjad kohale jõudsid, oli tuli levinud õhuküttekamina lõõri kaudu edasi kolmekorruselise hoone pööningule ja vahelaele. 

Päästjad avasid umbes kümne ruutmeetri jagu konstruktsioone, et tulele lähedale pääseda, ja suutsid põlengu likvideerida pühapäeval kell 00.18.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Maris Mooritsa selgituse kohaselt on sellise küttesüsteemi puhul tõenäoline, et järele andis kuumaõhukambri fooliumteip, mille nurgad ja servad ajaga lahti tulevad ja kuum õhk ei püsi enam kindlalt kambris. Esialgu tekib varjatud põlemine ja sellise tulekahju avastamine võtab omajagu aega ning tulekahju võib mööda konstruktsioone levides teha palju halba.

Säärast õnnetust ära hoida on üsna keeruline, kuid midagi siiski saab igaüks teha: näiteks eemaldada õhkküttekamina kuumaõhurestid ja kas või käsikaudu teipide nurgad üle kontrollida. Samuti tasub korstnapühkijat paluda kontrollida kuumaõhukambri (kubu) seisukorda. Igal juhul peaks tunnetama ohukohta, kui õhkküttekamin on ehitatud üle kümmekonna aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles