Keelesõbra programm ootab vabatahtlikke õppijatele appi

Pärnu Postimees
Copy
Programmiga oodatakse liituma 1000 vabatahtlikku. 
Programmiga oodatakse liituma 1000 vabatahtlikku. Foto: Meelis Meilbaum

Tänasest saavad hea eesti keele oskusega inimesed taas toetada keeleõppijaid vestlemisega.

"Kuna keeleõppijaid on tõesti palju, vajame rohkem mentoreid. Tänavu soovime programmi kaasata lausa 1000 vabatahtlikku,” sõnas Integratsiooni sihtasutuse juhataja Dmitri Moskovtsev.    

Mentor vestleb õppijaga igapäevastel teemadel korra nädalas või tihedamini kolme kuu vältel: alates 14. veebruarist kuni 14. maini. Vestlemiseks valitakse mõlemale sobiv suhtluskanal, näiteks Messenger või telefon. Mentorile on soovituste ja materjalidega toeks Keelesõbra programmi meeskond, kes kõigepealt õppijad ja juhendajad kokku viib. 

Eelnevate hooaegade jooksul on programm viinud kokku pea 3800 keelesõpra. Mentoritena on kaasa löönud eri vanuses inimesed kõikvõimalikelt elualadelt ja paljudest riikidest. „Nelja eelnenud hooaja tagasisidest tuli selgelt välja, et keeleõppijad said nendest vestlustest väga tuntavalt suhtlemisjulgust juurde ning hakkasid eesti keelt rohkem kasutama,“ märkis Keelesõbra programmi juht Ave Landrat. 

Huvilised saavad Integratsiooni SA veebilehel mentoriks registreeruda 7. veebruarini. Eesti keele õppijad saavad programmiga ühineda alates 9. veebruarist. Programmi hooaeg kestab 14. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles