GALERII Pärnumaa kõige uuem jäätmejaam avati inimkatsega

Copy

Kui kaalukas on ühele vallale jäätmejaama avamine? Õige vastus on 2510 kilogrammi, sest just sellist numbrit näitas Saarde valla vast avatud jäätmejaama kaalumisestakaadi tabloo, kui jäätmejaama avamisele tulnud rahvas põletavale vaagimisküsimusele inimkatses vastust otsides üheskoos seadeldisele astus.

Jäätmejaama avamisega pani seni Kilingi-Nõmmes majandusühistu tagaõuel asunud ohtlike jäätmete kogumispunkt eelmisel nädalal uksed kinni ja alates homsest saab teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti ligemale 30 sorti jäätmeid viia linna külje alla Marana taimla kõrvale jäätmejaama konteineritesse.

“Kaua tehtud kaunikene!” leidis Saarde vallavanem Raivo Ott, kelle sõnutsi hakati jäätmejaama rajamiseks keskkonnainvesteeringute keskusele (KIK) toetuse saamiseks dokumente ette valmistama 2019. aasta septembris. Järgmise aasta veebruaris tunnistas KIK projekti kõlbulikuks, toetades seda ligemale 200 000 euroga. Vald panustas jäätmejaama rajamisse veel peaaegu 300 000 eurot ja mullu suve lõpuks oli see valmis. Ometi ei saanud seda kohe avada, sest jaamal puudus kasutusluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles