Võimalus lasteaednikke asendada pani Tori vallaametnike silmad särama

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Tori lasteaia õppealajuhatajale Jevgenia Polkovnikovale (vasakul) ning teistele töötajatele ja vabatahtlikele on appi tulnud valla noorsootöö nõunik Erika Nõmm.
Tori lasteaia õppealajuhatajale Jevgenia Polkovnikovale (vasakul) ning teistele töötajatele ja vabatahtlikele on appi tulnud valla noorsootöö nõunik Erika Nõmm. Foto: Mailiis Ollino

Tori lasteaia mudilased magavad nohinal magusat lõunaund. Viimane lastest jääb kohe-kohe tuttu.

Siin on praegu nii vaikne, et võiks kuulda nööpnõela kukkumist.

Rühmas diivanil end mugavalt istuma sättinud Tori vallavalitsuse sotsiaaltöö assistent Erlyn Palberg-Rand jagab peaaegu sosinal muljeid, et laste uinumise järel ta pingelangust ei tunne, sest terve päev on olnud tore ja rahulik. "Ma lihtsalt ei saanud ühte magama," lausub ta heatujuliselt. "Ma ei tea ju nippe. Iga kord, kui ma tema poole vaatasin, naeratas ta mulle, ta oli nii rõõmus. Siis ma püüdsin teeselda, et ma ka magan, aga see ei tulnud välja."

Õnneks on tööle jäänud õpetaja abi Andra Lemets, kes parasjagu tulebki suure aknaga magamistoast ja ukse vaikselt enda järel sulgeb. Nüüd kõik mudilased magavad.

"Ma olen väga streigi poolt," toonitab Lemets ajakirjaniku pärimise peale. Ta selgitab, et otsustas tööle jääda, kuna õpetaja abi palk on niigi väike ja kahepäevane tööseisak vähendanuks seda veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles