Tunnustus Aasta foto klõpsas Pärnu Postimehe fotograaf (1)

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Mailiis Ollino võttis vastu väljateenitud tiitli "Postimehe aasta foto 2023".
Mailiis Ollino võttis vastu väljateenitud tiitli "Postimehe aasta foto 2023". Foto: Madis Veltman

Postimehe Jaan Tõnissoni fondi meediaauhindade žürii kuulutas täna aasta fotoks Pärnu Postimehe fotograafi Mailiis Ollino kollaaži sulgemisotsusele vastu hakanud Metsküla kooli 1. septembri aktusest.

Postimehe ja Postimees Grupi seitsme maakonnalehe piltnikud esitasid konkursile neljas kategoorias 170 tööd​.

Žürii valis iga kategooria parima, kelle seast valitigi aasta foto. Peale Ollino jäid sõelale tugevad kolleegid Postimehest: Eero Vabamägi foto Venemaal esinemise tõttu Eestis laialdase halvakspanu osaliseks saanud muusik Andres Mustonenist, Erik Prozese foto Ukraina kaitseväe 57. motoriseeritud brigaadi sõduritest Donetski oblastis ja Tairo Lutteri foto meeste võrkpalli finaalmängult, kus vastastele antud punkt tekitas väikestes fännides pahameelt.

Žürii esindaja ja Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba sõnas enne võidutöö väljakuulutamist, et mõnes teises hetkes ei pruugiks otsus olla õiglane. "Aga see otsus ei kuulu edasikaebamisele. ​Võidutöö kannab endas mitut emotsiooni: nähtamatut kurbust, vastuhakku, trotsi, aga ka lootust. See töö on üks eelmise aasta märkidest. Ja kui mõnikord öeldakse liiga kergekäeliselt, et üks foto võib öelda rohkem kui 1000 sõna, siis kaugelt alati see nii ei ole. Selle töö puhul võinuks kirjaliku töö kirjutamata jätta, sest see töö jutustab ise," kirjeldas Raba võidutööd ja kuulutas võitjaks Mailiis Ollino Pärnu Postimehest.

Aasta foto kategoorias tõi Mailiis Ollinole võidu Lääneranna vallavõimu suletud, ent omapäi edasi tegutseva Metsküla kooli avaaktuse emotsioonaalsete piltide seeria.

Mailiis Ollino


Auhinna vastu võtnud fotograaf ütles tänukõnes, et on suur rõõm saada tunnustatud töö eest, mida ta väga hea meelega teeb. "Selle töö kaudu saan elada kaasa kohalikele pärnumaalastele. Üks, kellele ma kaasa elan, on Metsküla kool ja kogukond, kes nii tugevalt on enda eest seisnud. Soovin igaühe südamesse natukene Metsküla kooli julgust," ütles Ollino.

Tiitli toonud pildiseerial on tabatud hetked Metsküla kooliaasta esimesest päevast, mis läinud sügisel algas varasematest sootuks teisiti: kooli justkui ei eksisteeri, ehkki on lapsed ja õpihimu, on õpetajad ja õpetamise soov. Emotsioonid, mis Ollino piltidel vastu kajavad, peegeldavad muret ja teadmatust tuleviku ees, aga ka võitlusvaimu ja usku.

Mullu aasta pressifotol olemuse kategoorias nomineeritud pilt "Abistatud suudlus".
Mullu aasta pressifotol olemuse kategoorias nomineeritud pilt "Abistatud suudlus". Foto: Mailiis Ollino

Aasta tagasi pälvis Ollino pildiga "Abistatud suudlus" olemuse kategoorias aasta pressifoto nominatsiooni. Pildil tähistasid Tammiste hooldekodu elanikud Veera ja Ants Jürna pika suudlusega 70. pulma-aastapäeva.


Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles