Järelvaadatav Lääneranna volikogu võtab vastu eelarve ja teatab seisukoha Metsküla erakooli loomise kohta (1)

Pärnu Postimees
Copy
Metsküla kool tahaks alustada algkooli ruumides erakooli pidamist niipea kui võimalik.
Metsküla kool tahaks alustada algkooli ruumides erakooli pidamist niipea kui võimalik. Foto: Mihkel Maripuu

Täna kell 14 algaval Lääneranna volikogu istungil võetakse vastu tänavuse aasta eelarve ja tehakse teatavaks, mida vald arvab MTÜ Metsküla Kooli taotluse kohta uuest õppeaastast erakool luua.

Läinud sügisel loodud mittetulundusühing sooviks erakooli luua senisesse koolimajja, kuid eelnõu mustandi koostamise ajaks polnud nad vallalt veel selle kasutamiseks luba küsinud. Läinud pühapäeval Metsküla kool ja Metsküla kultuuriühing seda aga tegid.

Metsküla kool tahaks alustada algkooli ruumides erakooli pidamist niipea kui võimalik. MTÜ soovib vallalt kindlust, et juhul kui erakooli algatamine õnnestub, on ühingule tagatud kooli hoonete ja kinnistu kasutamine.

Metsküla algkooli kinnistut soovib edaspidi hooldada ja arendada Metsküla kultuuriühing. Nemad toetavad ideed rajada kinnistule mitmeotstarbeline kogukonnakeskus, mille keskmes on algkool ja mida toetavad muud teenused: raamatukogu, kaugtöökohad ning laste, noorte ja täiskasvanute huviringid.


Kuigi Lääneranna vallavolikogu liige Raul Oberschneider esitas Metsküla kooli taas vallakooliks muutmise eelnõu aegsasti ehk jaanuari lõpus, ei võetud seda tänase volikogu istungi päevakorda. Järjekordse eelnõu koostas Oberschneider, sest haridus- ja teadusministeerium hakkas maksma lisaraha väikekoolidele nagu Metsküla ja erakooli poleks sel juhul vaja luua.

"Vallasekretär peab eelnõu üle vaatama ja arvamust avaldama ning vallavalitsus peab samuti andma eelnõu kohta arvamuse kümne päeva jooksul. Seetõttu saab arutada eelnõu koos kõigi asjaomaste arvamustega märtsikuu volikogus," vastas Lääneranna vallavolikogu esimees Armand Reinmaa Lääne Elule meili teel.

Metsküla koolijuhi Pille Kaiseli sõnutsi on see otsitud põhjus ja vallajuhid venitavad meelega. "Aeg oli piisav. Eelnõu ei olnud esitatud nii, et eile saadeti homseks," ütles Kaisel Lääne Elule teisipäeval. Oberschneider esitas Metsküla kooli ennistamise eelnõu 1. veebruari öösel, üle nädala aja enne volikogu istungit.

Vallal on Metsküla kohtuasjale kulunud ligemale 40 000 eurot. Koolidega seotud kohtuasjade peale on kulutatud 117 000 eurot maksumaksja raha.

Peale eelmainitu võetakse täna vastu tänavune eelarve, otsustatakse valla teenetemärkide ja aukodaniku tiitli saajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles