Talverehvide vahetamisega võib veel oodata

Pärnu Postimees
Copy
Naastrehvidega on lubatud sõita 15. oktoobrist 31. märtsini, talviste tee- ja ilmaolude korral 30. aprillini.
Naastrehvidega on lubatud sõita 15. oktoobrist 31. märtsini, talviste tee- ja ilmaolude korral 30. aprillini. Foto: Urmas Luik

Liiklusseaduse järgi on talverehvide kohustuslik kasutusaeg lõppenud, kuid öö- ja hommikutundidel esineb jätkuvalt miinuskraade, mistõttu enne rehvivahetust tasub arvestada oma sõiduvajadusi ja jälgida ilmaprognoosi.

“Kuigi päevased õhutemperatuurid võivad olla plusspoolel ja suuremad teed on lumevabad, püsib öiste külmakraadide tõttu libeduse oht. Neil, kes iga päev ja iga ilmaga sõitma peavad, ei tasuks rehvivahetusega kiirustada,” ütles transpordiameti liiklusekspert Villu Vane.

Enne rehvivahetust tasub kontrollida üle suverehvide mustrisügavus, mis peab olema vähemalt 1,6 millimeetrit, kuid rehvivahetusele võib mõelda juba siis, kui jääksügavus on kaks millimeetrit. “Vastasel korral ei pruugi rehvid tervet hooaega vastu pidada,” märkis Vane.

Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini. Naastrehvidega on lubatud sõita 15. oktoobrist 31. märtsini, talviste tee- ja ilmaolude korral 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles