Galerii Virtsu kogukond sai taasiseseisvumispäeva puhul kingiks lipumasti

Copy

Taasiseseisvumispäeva päikesetõusul kell 5.50 tõmbasid Lääne maleva Lihula üksikkompanii kaitseliitlased Virtsu vasall-linnuses masti sinimustvalge. Tegu oli uue lipumastiga, mille Lihula üksikkompanii ja Lääneranna vald Virtsu rahvale kinkisid.

Lihula üksikkompanii teavituspealik Kristina Kukk rääkis, et lipumasti kinkimise idee sündis 2020. aasta alguses, kui kompanii tähistas 95. aastapäeva. Peol toimus õnneloos, kus iga pilet võitis. Panus oli vaba ja natukese kaupa koguti kokku üle 420 euro, mis anti üle Lääneranna vallavalitsusele kui sihtotstarbeline annetus Lihula vabadussõja mälestussamba uue lipumasti soetamiseks.

Mõni kuu hiljem, kui Lihula üksikkompanii pealik Reimo Reimer ja toonane Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets kohtusid, sündis esialgsest ideest valgustada mälestussamba juures olev lipumast plaan astuda esimesed sammud pargi korrastamiseks. Toona püstitatigi Lihulasse esimene lipumast.

Kuke sõnutsi on see kujunenud traditsiooniks ja on järjekorras viies lipumast, mille Lääneranna vald ja Lihula üksikkompanii kahasse püsti panevad. Eelnevatel aastatel on oma masti saanud Metsküla, Kinksi ja Kirbla.

Tagasi üles