Pärnu kaasava eelarve konkursile saadetud ideed läksid ühte auku

Copy
Jätkuvalt on kaasava eelarve konkursile ideid esitanud Pärnu kodanike arvates kõige olulisem arendada tervisliku liikumisega seotud spordi ja -rekreatsioonialasid.
Jätkuvalt on kaasava eelarve konkursile ideid esitanud Pärnu kodanike arvates kõige olulisem arendada tervisliku liikumisega seotud spordi ja -rekreatsioonialasid. Foto: Mailiis Ollino

Kolm kuud väldanud Pärnu kaasava eelarve konkursi ideekorjele esitati kuus ettepanekut, millest lõviosa puudutas välijõusaalide rajamist.

Ideid hakkab hindama ja valib neist teostatavad välja komisjon, kes võib töösse kaasata valdkonna eksperte ning esitada idee autorile täpsustavaid küsimusi ja soovida temalt lisaselgitusi. Analüüsi ja hindamise käigus võib sarnaseid ideid liita ja täiendada.

Komisjon analüüsib ideede mõju linnaruumile ja elanike kogukonnatundele ning teostatavust 2025. aasta jooksul. Idee kõrvaldamisest teavitatakse esitajat koos komisjoni põhjendustega.

Lõplik paremusjärjestus selgub oktoobris elektroonilisel rahvahääletusel, mis toimub omavalitsuste infosüsteemis Volis. Salajasel hääletusel saab ennast identifitseerides osaleda iga vähemalt 16aastane Pärnu linna või selle osavalla elanik. Hääle saab anda kuni kolme idee poolt.

Rahvahääletuse tulemusena tekkinud pingereast viiakse paremusjärjestuse alusel ellu enim hääli saanud Pärnu keskuslinna, Audru, Paikuse ja Tõstamaa osavalla ideed, mis mahuvad kaasavaks eelarveks eraldatud summade piiresse.

Kaasavaks eelarveks on eraldatud 80 000 eurot, millest kuni 50 000 on mõeldud keskuslinnale ja kuni 10 000 igale osavallale. Esitatava idee miinimumsuurus on 5000 eurot.

Eelmise Pärnu kaasava eelarve rahvahääletuse võitsid Pärnu ranna piirkonna välironimissein, Audru aleviku madalseikluspark ja Silla küla laste mänguväljak. Mullu sai hääletada 13 idee poolt.

Tagasi üles